Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Socialdemokrater möter invandrare" by Hans Wallengren # Book PDF Kindle ePub Free

Socialdemokrater möter invandrare

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Socialdemokrater möter invandrare
  • Author : Hans Wallengren
  • Release Date : January 07, 2014
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 6914 KB

Description

I fÄ stÀder har socialdemokraterna haft en sÄ dominant stÀllning som i Landskrona under 1900-talet. LÀnge har ocksÄ invandrare kommit dit, som arbetskraft eller pÄ flykt undan krig och förtryck i sina ursprungslÀnder. Men trots arbetarrörelsens uttalade engagemang för att invandrarna ska vÀlkomnas och integreras vÀl tycks frÀmlingsfientliga strömningar ha fÄtt ett sÀrskilt starkt fÀste i Landskrona.
I Socialdemokrater möter invandrare analyserar historikern Hans Wallengren arbetarrörelsens sÀtt att hantera invandring, segregation och frÀmlingsfientlighet i Landskrona efter 1945. Han blottlÀgger attityder, handlingar och tÀnkesÀtt som pÄverkat arbetet och format arbetarrörelsens politik pÄ den lokala nivÄn. Finns det kanske Àven ett samband mellan dessa förhÄllningssÀtt och framvÀxten av frÀmlingsfientliga opinioner och partier?
Genom att belysa utvecklingen i ett lÀngre tidsperspektiv kan vi upptÀcka generella mönster och förÀndringsprocesser som inte lÄter sig fÄngas i en enbart samtidsorienterad betraktelse. Författaren beskriver och analyserar fenomen som boendesegregation, valrörelser och flyktingmottagande ur ett historiskt perspektiv och bygger sin studie pÄ ett brett kÀllmaterial frÄn bland annat arbetarrörelsen, kommunala organ och lokalpressen.


Free PDF Download "Socialdemokrater möter invandrare" Online ePub Kindle